Sunday, December 18, 2011

Titip kesempurnaan...

Bertemankan malam yang sunyi, bertemankan bingit-bingit malam yang menyelinap ke dalam minda. Malam-malam sebelumnya ditemani dengan seribu kedamaian.Ungkapan buat insan yang telah Allah pilih untuk bertakhta di hati dengan seukhwah ikatan yang erat dalam kalangan sahabat-sahabat di sisi. Ia cukup indah untuk di ungkapkan. Sebuah buku indah berbalut putih tidak lagi di sentuh, terasa begitu malas untuk menulis tatkala sekilas ingatan terpaut di minda hanya bicara kata terluah di sini.
Dalam membicarakan soal kesempurnaan usah lalai dan lupa bahawa tiap satunya setiap izin dari Allah swt. Bersangka baiklah untuk tiap sesuatu. Dan sebuah kekurangan yang melengkapi diri kita dan menjadi kekurangan itu sebuah kesempurnaan dengan izinya.InsyaAllah. Segalanya terlalu istimewa untuk disimpulkan ia diaturkan dengan cukup teliti. Kesempurnaan itu terletak pada setiap kekurangan antara sesuatu. Sambutlah ia dengan rasa keikhlasan dari hati.
Dengan izinNya untuk setiap sesuatu,lantas minda berbicara dan kalam mengeluarkan kata...

Malam ini, titisan airmata ini jatuh satu persatu, entah di mana silapnya dan entah di mana pengakhiran sebuah cerita ini..

No comments:

Post a Comment